Menu
Bel ons: 03 325 51 50
Volgende afspraken: Vrijdag van 8u tot 12u

PET MED: Alles onder 1 dak

Gezondheidsprogramma’s

Vanaf de bevalling tot de herfstdagen van uw huisdier, zijn we de medische leidraad in het leven van uw speelkameraad.

Voor pups of kittens

Als pup of kitten bestaat het gezondheisprogramma uit

  • regelmatige check-ups,
  • een gepersonaliseerd vaccinatieprogramma,
  • voedings- en verzorgingsadvies.

Voor oudere dieren

Bij onze oude rakkers zorgen we dat ze op een waardige manier een komfortabele en pijnloze oude dag kunnen beleven. Dit seniorprogramma bestaat o.a. uit

  • monitoring van hart en bloedvaten,
  • kontrole van lever- en nierfuncties,
  • onderzoek van de gewrichten.

Onze consultatiekamers zijn kleine mediarooms geworden, waar we u op een scherm en met schaalmodellen op een duidelijke manier het ziektebeeld of een behandeling van uw viervoeter laten zien.

Chirurgie

Als uw huisdier een heelkundige ingreep moet ondergaan, dan staat er een apart, volledig uitgerust, hypermodern operatiekwartier ter onze beschikking. Uw huisdier wordt op een speciale verwarmde tafel gelegd, die de lichaamstemperatuur tijdens de ingreep op peil houdt. De patiënt wordt vervolgens, zoals in de humane geneeskunde, aan de nieuwste generatie anesthesietoestellen gekoppeld.

Tijdens de narcose wordt de patiënt verbonden aan monitors die nauwlettend het hart en de ademhaling in het oog houden en zo anaesthesierisico's drastisch verminderen.

Door de strenge steriele condities zoals mondmaskers, steriele handschoenen, schorten en operatiesheets, zijn postoperatieve antibiotica vaak overbodig.

De meeste ingrepen worden bij ons uitgevoerd: van eenvoudig tot complex. Zo gebeurt bv. een sterilisatie bij een teef via een kijkoperatie, wat grote snedes overbodig maakt, operatieduur verkort en postoperatief herstel versnelt.

Na een ingreep blijft de patient nog enkele uren in onze intensive care unit: hier is pijnmanagement onze absolute prioriteit.

Hospitalisatie

Voor verdere onderzoeken, na een bepaalde ingreep, of bij een ernstige ziekte, kan hospitalisatie aangewezen zijn. Deze staat onder toezicht van een dierenarts. Katten worden apart van honden gehospitaliseerd.

In overleg met de behandelende dierenarts kunnen er bezoekuren afgesproken worden zodat u precies weet wanneer u de patiënt kan zien.

Medische beeldvorming

PetMed beschikt over een state of the art unit medische beeldvorming. Ze is uitgerust met de nieuwste digitale radiologie- apparatuur, zodat RX foto's niet alleen veel nauwkeuriger zijn en sneller kunnen afgelezen worden, maar ook digitaal opgeslagen worden in de patiëntenfiche en zeer snel naar doorsturende collega's kunnen opgestuurd worden. De cliënten kunnen desgewenst vragen of ze de foto's per e-mail thuis kunnen krijgen.

Ook beschikken we over echografie om interne problemen, zowel thoracaal als abdominaal, op te sporen of in zeer vroege stadia drachtdiagnoses te maken.

Met het EKG toestel kunnen we supplementair aan de echo en de RX het hart beter onderzoeken door zijn elektrische activiteit te meten.

In de endoscopie-unit gaan we met een camera slokdarm maag en darmen exploreren.

Maak vandaag nog een afspraak

Zorg ervoor dat uw huisdier de beste zorgen krijgt en doe een beroep op Pet Med.

Contacteer ons