Menu
Bel ons: 03 325 51 50
Volgende afspraken: Dinsdag van 8u tot 12u

Ons Team

Graag stellen wij u ons team voor.:Petmed staat voor een team professionals, die 7 op 7, het verschil wensen te maken in de zorg voor uw dier. Dit gebeurt door motivatie, oprechte zorg voor uw viervoeter ,en vakkennis.

Dr Paul Moelants, DVM

"Als jongetje was ik al snel bewust van de special band die mensen hebben met hun huisdier; het was dan ook geen verrassing dat ik al op jonge leeftijd dierenarts wou worden .

Deze passie werd alleen maar intenser met de jaren ; ik voelde mij op mijn beste als ik een vogeltje kon redden of een ziek of verwaarloosd dier kon verzorgen ; ik hield van wetenschap en was geboeid door wat er zich afspeelde in het lichaam van een dier.

Ik ben dan ook ongelooflijk dankbaar dat ik deze droom heb kunnen waarmaken …

Dierenarts zijn , is gewoon de geweldigste job die er is ; niet alleen leer ik elke dag nog bij en probeer ik onze viervoeters nog beter te helpen , maar kom ik gelijkgestelde zielen , jullie eigenaars ,tegen ,die hetzelfde doel hebben ; het beste voor hun viervoeters.

Ik denk dat het leuke van mijn beroep is , dat ik als dierenarts dikwijls het verschil kan maken ; of het nu is door hen gezond te houden , nieuwe levens op de wereld te zetten , hen te genezen of hen te helpen op hun oude dag :

ik kan voor hen het verschil maken , elke dag opnieuw …."

Dr Moelants behaalde zijn doctoraat aan het RUG in Gent. In zijn laatste doctoraatsjaar deed hij een externship in dermatologie aan de Cornell Universitiy in New York.
Vervolgens ging hij in een tweedelijnspraktijk aan het werk. In die periode deed hij een intensive postgraduate training in interne geneeskunde en heelkunde aan het wereldvermaarde Animal Medical Center in New York. Het was toen dat hij het Advanced Training Center for Small animal Medicine and Surgery oprichtte: een opleidingscentrum voor postuniversitair onderwijs voor dierenartsen in Europa.

Gedurende de jaren ging hij zich verder toeleggen op interne geneeskunde bij katten. Hij deed een externship in de Chicago Cat Clinic.

In 1993 heeft hij de Feline Health Association opgericht; een vereniging die medische info bezorgde voor kattenliefhebbers en fokkers.

Dr Moelants gaat nog regelmatig naar de Verenigde Staten voor verdere opleidingen.

Hij is lid van de American Academy of Feline Medicine. Gedurende een 10 tal jaren was hij redacteur van het hondenmagazine Woef en verzorgde er de medische rubriek. Een seizoen was hij ook regelmatig te zien in "dieren in nesten" op tv . Hij is een veelgevraagd spreker voor honden- en kattenverenigingen.

In zijn vrije tijd gaat hij graag lopen met zijn hond ;hij houdt ook van fietsen en skien

Gerdien Huisman

Dierenarts Gerdien Huisman studeerde in 2015 af met onderscheiding aan de Universiteit van Gent. In haar laatste jaar verbleef zij een paar maanden in Ethiopië in het kader van haar onderzoeksthesis over malaria. Na haar studie is ze in samenwerking met de VZW Sociale Dierenhulp in Ooigem een praktijk gestart voor mensen in financiële nood. Vanaf dit jaar zal zij op regelmatig basis bij PetMed werken. Naast een interesse in de chirurgie van hond en kat heeft ze ook interesse in vogelgeneeskunde en de geneeskunde van bijzondere diersoorten. In de volgende jaren zal zij zich hierin verdiepen via verscheidene bijscholingen. Naast de diergeneeskunde heeft ze een liefde voor reizen, muziek en het maken van een heerlijke cappuccino.

Maak vandaag nog een afspraak

Zorg ervoor dat uw huisdier de beste zorgen krijgt en doe een beroep op Pet Med.

Contacteer ons